20 voorbeelden om jezelf te complimenteren
14 januari 2022 

20 voorbeelden om jezelf te complimenteren

De kracht van een compliment is enorm. Alleen voor velen is het niet altijd fijn om een compliment te ontvangen of te geven. Al snel voelt men zich er ongemakkelijk bij, dit komt door de innerlijke criticus. 


Ontvangen van een compliment

Bij het ontvangen van een compliment vraag jij jezelf misschien af waarom dit wordt gezegd. Al snel gaat het stemmetje in jouw hoofd het compliment omdraaien of bagataliseren. 


Herken jij dat wanneer iemand tegen jou zegt ‘mooie schoenen’ jij al gauw met een reactie komt ‘oh, ze zijn niet zo bijzonder hoor, heb ze gekocht bij X’.


Door ‘dankjewel’ te zeggen kun jij eenvoudig een compliment ontvangen.


Geven van een compliment

Het geven van een compliment wordt als prettig ervaren, maar waarom doen wij het dan niet genoeg?
De gever van een compliment zegt in de meeste gevallen niks omdat men geen verkeerd beeld wil scheppen. Maar dat is niet aan jou! Dus complimenteer anderen zoveel mogelijk.


Het geven van een compliment aan JEZELF is echter het moeilijkste wat er is. Terwijl jezelf dagelijks complimenteren een krachtig middel is. Niet alleen voor jouw zelfvertrouwen maar ook voor het verder ontwikkelen van zelfwaardering.


Geef jezelf dagelijks een klein cadeau en complimenteer jezelf. Zet de eerste stap vandaag nog en bouw jouw zelfwaardering op. Het belangrijkste van dit moment is dat jij je eigen criticus loslaat en jezelf niet gaat beoordelen. Accepteren is het sleutelwoord. Wanneer jij jezelf dagelijks een compliment geeft kunnen negatieve gedachten veranderen en verstek jij je zelfliefde.


Voorbeelden van dagelijkse complimenten

Waar moet je dan beginnen? Heel simpel! Bij de kleinste dagelijkse dingen. Wij zetten 20 voorbeelden op een rijtje waar jij uit kan kiezen. Schrijf ze op, onthoud de complimenten en complimenteer jezelf dagelijks!


1.    Ik heb lekker voor mezelf gekookt

2.    Ik heb vandaag de was gedaan

3.    Vandaag heb ik iets leuks gedaan met mijn partner of kids

4.    Ik heb een onbekende gegroet

5.    Ik doe ertoe en ben belangrijk

6.    Deze outfit maakt mij nog mooier dan ik al ben

7.    Ik heb de hond uitgelaten

8.    Vandaag heb ik tijd gemaakt voor mijn hobby

9.    Ik heb thee voor mezelf gezet

10.    Ik heb iemand geholpen in het verkeer

11.    Ik heb vandaag extra stappen gezet

12.    Ik heb vandaag een boek gelezen

13.    Ik heb mijn To-Do lijstje af

14.    Ik ben vandaag eerlijk geweest tegen X

15.    Ik verdien een traktatie

16.    Ik zie er prachtig uit

17.    Ik heb X voor elkaar gekregen

18.    Ik ben lief

19.    Ik ben trots op mezelf

20.    Ik heb vandaag hard gewerkt


Complimenteren start vandaag

Start vandaag en geef jezelf nu een compliment. Kies een moment om jezelf te complimenteren. Complimenteer jezelf iedere ochtend of voordat jij naar bed gaat. Door een vast moment te kiezen ontstaat er een routine wat bijdraagt aan de groei van zelfliefde. Maar het mooiste compliment wat jij jezelf kan geven vandaag is ‘ik heb tijd voor mezelf genomen en geïnvesteerd in mijzelf’. Het lezen van deze blog houdt in dat jij klaar bent voor verandering en het groeien van jouw zelfvertrouwen.


Wil jij de voorbeelden aanvullen of heb jij nog meer tips? Of wil jij graag jouw ervaringen delen wanneer jij al stappen maakt met jouw routine van complimenteren? Deel het met ons en stuur een bericht naar hallo@pinkwaves.nl. Wij zijn benieuwd   


En om deze blog af te sluiten, sluiten wij af met een compliment voor jou:


JIJ KAN HET!Opzoek naar meer inspiratie? Kijk dan zeker naar de blog over met kleine stappen een groot resultaat.

Heb jij een idee voor inspiratie? Of wil jij graag een tip delen? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar idee@pinkwaves.nl.

Foutje gezien? Wij horen het graag en stuur een mailtje naar foutje@pinkwaves.nl.


Over de schrijver
Pink Waves inspireert om te verbinden met de natuur en mee te bewegen met de natuurlijke stroom van het leven. Door middel van het stimuleren van creativiteit krijgt men de kans om de essentie van hunzelf te ontmoeten en de wereld door andere ogen te zien.
Reactie plaatsen