Back to Blog
maansverduistering

Volle maan in stier én een totale maansverduistering

spirit Nov 07, 2022

Op dinsdag 8 november hebben we een totale maansverduistering in het teken Stier, die ons de energie van de Aarde brengt om ons te ‘voeden’. Deze maansverduistering wordt ook wel een eclips genoemd. Eclipsen zijn krachtige portalen die plaatsvinden wanneer de maan en de zon dicht bij de maansknopen staan. De noordknoop staat in Stier en de Zuidknoop in Schorpioen.

Deze eclips is verbonden met de vorige zonsverduistering in Schorpioen van twee weken geleden en ook met de eclipsen van afgelopen voorjaar. Misschien voel je uit die tijd weer dingen opkomen die je opnieuw moet verwerken en integreren, of heb je het gevoel dat je door een waas heen kunt breken die de hele zomer om je heen heeft gehangen.

Het eclips-seizoen is een achtbaan van emoties geweest. Laat deze Eclips een container zijn voor alles wat er in je opkomt. Laat de chaos bezinken zodat je het kunt zien en beslissen wat moet worden gevoed en wat moet worden losgelaten.

Stier


Stier is een vast aardeteken wat vaak wordt gelinkt met koppigheid en standvastig. Stier brengt ons stilte en herinnert ons eraan dat we altijd stabiliteit kunnen vinden in ons eigen centrum. In het oog van de naald. Welke emoties zich ook voordoen, je kunt altijd op jezelf vertrouwen.

Als je met de energieën van deze eclips werkt, neem dan de tijd om jezelf te aarden. Voel wat er bij je opkomt en vraag jezelf af welke emoties bij het heden horen en welke bij het verleden.
Eclipsen kunnen triggeren. Let op je reacties en probeer ze te observeren door de waarnemer te zijn in plaats van eraan toe te geven.


Aardse energie van stier

Stem je af op de aardse energie van stier om te kijken naar patronen waaraan je koppig vasthoudt, en vraag je af waarom? Word je bewust van gedrag dat je niet langer dient, maar je comfortzone is geworden. Vraag jezelf af hoe je de basis van je energie net genoeg kunt opschudden om je te bevrijden van verouderde overtuigingen en verhalen.

 Kijk ook hoe je aankijkt tegen overvloed. Geloof je dat je het kunt creëren? Overtuigen oude patronen je ervan dat je het niet waard bent overvloedig te zijn in alle energieën?
Grijp de gelegenheid van deze volle maan aan om alles wat niet in overeenstemming is met je ware kracht te verschuiven.
Claim het leven dat je wilt leiden en weet dat je groots en magisch genoeg bent om het te manifesteren.

 

 

Ga voor meer inspiratie naar het blog overzicht

Jouw blog of dienst op Pinkwaves

Homepage