Back to Blog

Niet witwassen, maar lichtwassen

ondernemen Nov 08, 2022

 Ken je dat? Dat je meer geld te besteden wil hebben dan je hebt? En dat je dan aan de gang gaat met wat voor boek, (online) training of wat dan ook? Dat je aan de slag gaat met je moneymindset of money bleuprint of dat je cursussen beleggen gaat volgen of opleidingen die ….K omzet per maand beloven? Dat je er de magic en de law of attraction op los laat? Dat je gaat onderzoeken wat er in jouw familie met geld is gebeurd? Dat je je helemaal gek visualiseert? Enz. Enz. Enz.?

EN DAT HET JE DAN NOG STEEDS NIET LUKT OM LEKKER RUIM IN JE SLAPPE WAS TE ZITTEN?

Dat had ik. En ik heb het bovenstaande bijna allemaal gedaan. Mega veel heb ik ervan geleerd over mezelf en over hoe het allemaal in elkaar en in de war kan zitten met geld en mensen. En ja het schoot op. Ik wilde €5000,- per maand hebben en dat had ik en meer. Ik wilde een passief inkomen en dat heb ik. Ik wilde meerdere inkomensstromen. Die heb ik. Dat is allemaal geweldig. Echt super fijn. Ik geniet er elke dag hardop van.

Wat mij nog niet is gelukt is bezittingen en een dikke bankrekening en een volle portemonnee plus vet gevulde creditcard creëren. Nu heb ik er het volste vertrouwen in dat er voor alles een juiste tijd is. En dat het misschien wel helemaal niet zo wenselijk is om op dit moment een dikke bankrekening met euro’s te hebben, omdat we in hele onzekere tijden leven en het zomaar kan zijn dat de economie en de banken in elkaar storten. Dit is overigens geen voorspelling, we leven gewoon in een hele onzekere tijd waarin er werkelijk van alles kan gebeuren.

Toch zou ik mezelf niet zijn als ik niet op onderzoek uit zou gaan in mijn eigen binnenste. Uitgaande van het principe ‘Ask and it is given’ of met andere woorden leef, voel, denk, zie alsof je al hebt wat je wil en het kan niet anders dan ook in de materie in je leven verschijnen.

Ooit heeft Willem-Jan van de Wetering mij getest, door middel van nei spiertesten, op hoeveel geld ik waard ben. Hoeveel geld er bij me hoort in dit leven. Hij vroeg: “Wat denk je?”. En ik hoorde 84 miljoen en zei dit tegen hem. Okay zei hij. Hij testen en ja, dat test sterk! Met andere woorden het is congruent. Het klopt. Mijn onbewuste weten zegt ja. Op dit moment heb ik geen flauw idee hoe dit in mijn leven zal verschijnen. Maar ik laat me graag verrassen.

En als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat ik steeds als ik mij een dikke bankrekening  met 7 cijfers voor de komma in het zwart voorstelde door middel van visualisatie en voelde hoe dat voelt, merkte dat het niet goed voelde voor me. Dat zat me niet lekker en ik besloot het te onderzoeken.
Wat maakte dit niet lekkere gevoel? Was het niet ethisch om zoveel geld te hebben? Waar heb ik het voor nodig? Ik heb het toch goed? Bestaat er ook zoiets als te veel geld hebben? Word ik een slecht mens als ik zoveel geld heb? Of ben ik een slecht mens als ik zoveel geld wil? Ik probeerde van alles.
Ik bedacht me dat als ik bedacht waarvoor ik het geld wilde gebruiken het misschien beter voelde. Ik bedacht allemaal mooie doelen.
Om ze even samen te vatten waren het allemaal zaken die helpen om licht te verspreiden op onze mooie aarde. En om mezelf en anderen een gemakkelijker, prettiger, lichter leven te geven. Dit hielp iets. Maar het nam het niet lekkere gevoel nog niet helemaal weg.

Onlangs is mij het volgende ingevallen. Als ik nu eens een koepel om mij heen visualiseer en mij voorstel dat al het geld dat door die koepel bij mij naar binnen komt, op mijn bankrekening of op een andere manier, dat dit geld dan al de negativiteit, al het onlicht dat eraan kleeft buiten de koepel achter laat. En ook dat het geld zodra het in mijn koepel is geladen wordt met licht. En dat vervolgens al het geld dat de koepel weer verlaat, ik betaal huur, gas en licht, belasting, eten en drinken enz. , dat dit geld opgeladen met licht de wereld in gaat. Ik geef het licht, liefde en plezier mee. Dit geeft me zo’n blij gevoel. Het lijkt een soort kettingreactie van licht maakt licht op te leveren. Meteen heb ik de plekken waar ik geld bewaar ook even lichtgewassen. Hup, met intentie het onlicht eruit en het licht erin!

Dit kun jij ook. Doe je mee? Geld lichtwassen?

Geld en alles dat daarmee te maken heeft in je bedrijf is ook een onderwerp in de doorlopende workshop Creatieopstellingen. Wanneer op dit vlak energetisch alles in balans is zul je dit ook merken in je omzet.

Je kunt nog t/m 15 november instappen. Kijk hier even voor meer informatie en aanmelden.

 

  
Klik hier als je meer wilt weten over de auteur van deze blog, Marie José Rietdijk.

Meer inspiratie? Bekijk alle blogonderwerpen.

Wil je graag iets delen of in contact komen met de auteur of met Pinkwaves?
Laat het ons weten en stuur een e-mail naar [email protected]