Blog

Yoghurtdrankje voor warme dagen recepten Aug 15, 2022

In de zomer kan het ook in Nederland behoorlijk warm zijn. Juist op warme dagen is het belangrijk om goed te drinken. Behalve vocht zijn ook eiwitten heel belangrijk en met dit frisse yoghurtdrankje krijg je die binnen!

Zelf gebruik ik goede dikke Griekse yoghurt, dit geeft namelijk het beste...

Lees verder...
Vegetarische paella Valencia recepten Aug 12, 2022

Een verrukkelijke maaltijd is deze vegetarische paella, zeker in de warme zomermaanden. Dit paella recept is vegetarisch.

Maar het recept is ook makkelijk aan te passen voor degenen die liever de traditionele paella willen eten. Er kan gemakkelijk gevarieerd worden met de ingrediënten, je...

Lees verder...
groente kweken uit groente afval, tip van Pien bloemen & planten Aug 08, 2022

Hoe leuk is het om van groente afval nieuwe groente te kweken. De meeste groenten waarvan we de uiteinden in de groen afvalbak gooien, groeien vaak gewoon door. 

Prachtig in deze tijd waarin we leven. Minder Verspilling!
Om nieuwe groente te kweken heb je echt geen enorme moestuin nodig....

Lees verder...
Radijs inmaken recepten Aug 05, 2022

Heb jij een moestuin en wil je ook radijs kweken? Vanaf het vroege voorjaar tot ver in de zomer kun je radijs zaaien, je kunt radijs dus ook regelmatig oogsten.

Radijsjes behoren tot de vergeten groente. Dat is echt heel jammer want ze zijn namelijk erg gezond. Hoe klein radijsjes ook zijn, ze...

Lees verder...
Zwitserland reizen Aug 03, 2022

Wat was ik benieuwd naar Zwitserland. Door alle verhalen die ik over Zwitserland had gehoord, had ik er best wel hoge verwachtingen van.

Ook door https://www.instagram.com/rastawhiteshepherd/  die ik op Instagram volg. Ik volgde deze witte herdershond al 2 jaar en al die mooie...

Lees verder...
Welke invloed hebben je keuzes op je geluk? body & mind Aug 01, 2022

Gelukswetenschappers zijn het al een paar jaar met elkaar eens: er zijn DRIE factoren die invloed hebben op jouw geluk. Twee daarvan kun je niet beïnvloeden maar eentje wel.

1. Je omstandigheden:
Deze bepalen 10% van je geluksgevoel (en dat is dus minder dan veel mensen denken). Externe...

Lees verder...
Pesto van radijs loof recepten Jul 29, 2022

Haal jij regelmatig radijs uit je moestuin? Je kunt radijs namelijk regelmatig oogsten. Alles aan radijs is eetbaar. Gooi het loof dus niet weg maar maak er een heerlijke pesto van! 

 Al in het vroege voorjaar kan je de eerste keer radijs zaaien. Na een maand tot 6 weken kunnen de...

Lees verder...
In mijn uppie naar Zwitserland body & mind Jul 27, 2022

Ik wilde heel graag naar Zwitserland. Even een paar dagen vakantie, maar dan wel alleen. Waarom? Omdat ik het spannend vond en er best wel tegenop zag! 

En juist omdat ik het spannend vond en er tegenop zag wilde ik het doen. Ik was nog nooit alleen op vakantie geweest. Ik...

Lees verder...
Ervaar jij jouw "Download" bewust? body & mind Jul 25, 2022

Ik luisterde op YouTube naar een interview met Eyra Moon en Matthieu Iking. Fascinerend! Eén zin specifiek blijft hangen. Omdat het iets zegt over bewustzijn.

Over bewust zijn. Over dat iedereen goed is zoals -ie is. Over doen waar je goed in bent en jouw eigen blauwdruk leven.

...
Lees verder...
Zelf Hummus maken recepten Jul 22, 2022

Heb jij altijd al eens zelf hummus willen maken? Phillippine heeft een heerlijk recept voor je uitgewerkt. Heerlijk in de zomer als dip bij rauwkost!

Hummus is een puree van kikkererwten en vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten. De meeste Arabische keukens hebben hummus als onderdeel van het...

Lees verder...
Mijn fotografie-reis fotografie Jul 20, 2022

Een tijdje geleden ben ik begonnen met de cursus Grip op Groei. Een fotoreis waar je geen nieuwe technieken leert maar waar je tot je kern komt.

En je dus op een hele andere manier naar foto's leert kijken.

In April heb ik je al eens meegenomen op deze fotografie reis. Intussen zijn we...

Lees verder...
Moestuinieren, tip van Pien bloemen & planten Jul 19, 2022

Moestuinieren is voor mij eerlijk gezegd eigenlijk een soort meditatie. Ik vind het echt zalig om met mijn handen in de aarde te wroeten en in mijn geval is dat kleigrond. 

De grond in de Bourgogne bestaat namelijk uit klei, heel veel klei!

Prachtige bloemen bloeien hier bijna het hele jaar...

Lees verder...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13