Philippine Cramer

MIJN KERNWAARDEN

Creatief, Balans, Passie

MIJN HOBBY’S/BEDRIJF
Mijn bedrijf Atelier Philippine organiseert workshops in de Bourgogne, tussen de koeien en paarden. Begonnen als een hobby, van jongs af aan teken ik al, op school altijd hoge cijfers. Daarna kappersopleiding gedaan, schoonheidsspecialist, visagiste. Twee eigen kapsalons, veel bruidjes gekapt en make up verzorgd, modeshows gekapt, make-up gedaan. Zeven jaar geleden weer gaan tekenen en schilderen bij paintbar, steeds meer gaan leren over schildertechnieken, waterverf, acrylverf op canvas of linnen, pouring, en werken met epoxy (kunsthars) Les en tips gekregen van mensen van de kunstkring Haarlem. Steeds grotere doeken gaan schilderen, door de sociale media steeds meer gaan verkopen. Exposities mogen houden in Haarlem. Workshops gegeven in Haarlem en Vijfhuizen onder het genot van een hapje en een drankje. Voor AH (Ahold) heb een interne felicitatiekaart ontworpen en die is ook gedrukt en wordt nog steeds gebruikt. Augustus 2021 definitief verhuisd naar Montapas, Bourgogne, Frankrijk, momenteel verkoop ik mijn kunst en kaarten. Ook heb ik een cursus houtbewerking gedaan en maak ik vogelhuisjes. In het voorjaar ga ik beginnen met mijn workshops acrylverf op canvasdoek met een hapje van de regio en een drankje. Niet al te moeilijk, gaat vooral om de gezelligheid, na afloop mogen de bezoekers hun doek meenemen. Alles stap voor stap dus het lukt altijd. In Nederland waren mijn workshops heel populair en ik denk dat schilderen, letterlijk tussen de koeien en paarden fantastisch is. Even helemaal in een andere wereld, en zelfs mensen die aan het begin zeggen niet creatief te zijn, vinden deze workshops leuk, ontspannend er wordt veel gelachen.

MIJN MISSIE
Ik wil laten zien dat iedereen creatief kan zijn, dat het zo fijn is om even uit de stress te zijn, uit je hoofd, gewoon lekker werken met je handen. Er is zoveel mogelijk op creatief vlak, ik woon in de ongerepte natuur en alleen daar doe ik al zoveel inspiratie op. Mijn dieren maken me ook heel gelukkig en ook die geven inspiratie aan me, dieren zijn puur en ik probeer ook puur en mezelf te zijn. En dat wil ik tevens meegeven aan mijn cursisten, gewoon jezelf zijn en schilderen wat je voelt, kleuren die goed voelen, het kan niet verkeerd zijn. Elke vorm van kunst en creativiteit is uniek en in mijn ogen daarom mooi. Het zegt iets over de persoon die het doek heeft geschilderd.

FAVORIETE SEIZOEN
Het voorjaar, als alle bloemen weer gaan leven, ik hou heel veel van bloemen, klaprozen zijn zo intens rood. Ik hou van de kleur rood, gebruik ook veel rood in mijn schilderwerk. Klaprozen heb ik ook vaak geschilderd. De zomer is tevens fijn, lange avonden en buiten schilderen achter mijn schildersezel is favoriet. Niks kan dat gevoel overtreffen. Ik woon in Frankrijk, het klimaat is hier heel prettig, ongeveer 10 maanden van het jaar mooi weer. Toch kies ik als favoriete seizoen de lente, in de zomer kan het hier in Frankrijk wel heel warm zijn, al zijn de zwoele avonden dan wel bijzonder mooi. De zonsondergang terwijl het nog steeds warm is, blijft speciaal voor mij.

MIJN FAVORIETE DIER/EIGENHUISDIER
Ik ben gek op Worffy mijn keeshond en samen met mijn dochter hebben we vier paarden, Harry is mijn paard met hem rij ik mijn buitenritten. Zonder bit, heel ontspannen, je kunt hier uren rijden zonder iemand tegen te komen. Verder heb ik vogels, en vissen.

MIJN FAVORIETE GERECHT (WAAR JIJ MIJ VOOR WAKKER KAN MAKEN!)
Groenten lasagne, glutenvrij, mijn dochter kan niet tegen gluten dus ik kook en bak glutenvrij. Koken en bakken zijn ook hobby’s van mij. Er is heel veel mogelijk ook zonder gluten. Met boekweit maak ik bijvoorbeeld hele lekkere muffins, muffins met veel fruit erin, lekker en ook nog eens gezond.

MIJN DROOMBESTEMMING
Mijn ouders waren heel reislustig dus ik heb al veel van de wereld gezien. Frankrijk het land waar ik nu woon heeft voor mij eigenlijk alles en het is een groot land dus ik voorlopig hou ik het op Frankrijk.

MIJN MOOISTE COMPLIMENT
In Nederland werkte ik bij dementerende oudere, een gesloten afdeling. Twee dagen per week was ik daar kapster maar de verpleging noemden me altijd kapster plus omdat ik altijd extra dingen deed. Leuke muziek opzetten, of in de kantine wat lekkers halen. De meeste vergaten echt alles maar als ze mij zagen dat gingen ze dansen en riepen ze Philippine is er weer. Mijn naam kenden ze, ik beschouwde dat altijd als een compliment. Alles waren ze kwijt in hun hoofd maar niet mij. Het is misschien geen letterlijk gesproken compliment maar wel een compliment wat op mij diepe indruk heeft gemaakt.

Je kunt me ook vinden op social media: